Het team

Het team van Good Food Coach bestaat uit 4 organisaties die elk beschikken over jarenlange ervaring inzake duurzame voeding. Daarnaast kunnen we beroep doen op een netwerk van externe experts bestaande uit een tiental koks en externe consultants.

CODUCO

CODUCO werd 10 geleden opgericht door Rob Renaerts die op dat ogenblik reeds actief was in het begeleiden van grootkeukens naar meer duurzaamheid. CODUCO begeleidde afgelopen jaren meer dan 50 grootkeukens en ontwikkelde in opdracht van Leefmilieu Brussel het Good Food label waarvoor CODUCO momenteel de externe controle uitvoert.

Verder is Rob Renaerts gespecialiseerd in duurzame overheidsopdrachten. Hij schreef eveneens de voorbeeldlastenboeken voor duurzame grootkeukens voor het Brussels gewest en hielp bij het opstellen van diverse andere lastenboeken waaronder dit van het Europees Parlement.

Het team van CODUCO bestaat verder uit Anaïs Verrijdt. Zij is als kokkin gepassioneerd door duurzame voeding, voert controles uit van het Good Food label en coördineert het Rabad (Brussels netwerk van actoren inzake duurzame voeding).

Meer informatie op www.coduco.be

Xavier Bouvy

Na 20 jaar ervaring in grootkeukens ( van sandwichbar tot gastronomische keuken) heb ik een eigen expertise activiteit opgericht in duurzaam beheer van voeding. Ik begeleid grootkeukens om een goed beheer en een goede voeding te combineren.

Ik werk zowel met schoolkantines, als met restaurants van bedrijven, rusthuizen of traiteurszaken. Zij vinden in mijn aanbod een dubbele expertise van kok-beheerder.

Welke de bekommernissen van uw grootkeuken ook zijn, beheerskosten optimaliseren, een gezonde maaltijd serveren of een duurzame filosofie aannemen, mijn actie zal het geheel van uw bezorgdheden combineren tot winst op verschillende niveaus : milieu, gezondheid van de consument en financiële gezondheid voor uw instelling.

Klik hier voor het volledige CV van Xavier Bouvy

Foodcost

Foodcost.be werd opgericht door 4 Brusselaars actief in de sektor van voeding en informatie.

We hebben een internet platform opgericht dat toelaat om de rentabiliteit van uw kantine- of grootkeuken project te organiseren. Uitgaande van de berekening van de foodcost van elk van uw recepten, kunnen we heel exact de kost van elk menu , bereide maaltijd bepalen.

We integreren ook zowel de loonlijst als de vaste kosten van uw productie-eenheid. Op deze manier en dank zij Foodcost laten we u toe om wekelijks vooruit te lopen op uw rentabiliteit en op de goede beslissingen in verband met producten. Foodcost , onmiddellijk gekoppeld aan uw producenten, volgt de seizoensgebondenheid van de gebruikte proucten alsook de fluctuaties van interessante prijzen.

De Good Food Coach met Foodcost helpt u om gezonde voeding aan te bieden in een economisch gezond milieu.

Meer informatie op www.foodcost.be

Biowallonie

Biowallonie, opgericht in november 2013, is de nieuwe omkaderingsstructuur van de bio sektor. Biowallonie, verantwoordelijk om de acties op te volgen gelinkt aan het bio strategisch plan , heeft 3 grote missies :

  • omkadering van producenten in biologische landbouw;
  • oprichten van nieuwe netwerken voor producenten, transformatoren, leveranciers, van restaurants en winkels (waaronder sensibilisering en begeleiding bij introductie van duurzame voeding en biologische producten in restauratie);
  • promotie van biologische landbouw ter attentie van de conventionele professionelen (oa de Bio week, online database van Belgische bio operatoren, ...).

In het domein van de grootkeukens, ontwikkelt Biowallonie ondersteuning voor projecten die de progressieve introductie van biologische producten in institutionele instellingen willen doorvoeren (scholen, rusthuizen en ziekenhuizen, bedrijven) en dit met respect voor de technische, financiële en voedingsbeperkingen eigen aan deze instellingen. Deze aanpak is gekoppeld aan de modules van de opleiding/informatie in eerder stadium (beheerders en koks).