Onze dienstverlening

Het team van Good Food Coach bestaat uit 4 organisaties die elk beschikken over jarenlange ervaring inzake duurzame voeding. Daarnaast kunnen we beroep doen op een netwerk van externe experts bestaande uit een tiental koks en externe consultants.

Coaching

Alvorens de individuele begeleiding te starten, zal Good Food Coach eerst een bezoek brengen aan uw keuken. Hierbij wordt, naast een korte audit van de werking, tijd uit getrokken voor een gesprek waarbij u duidelijk uw prioriteiten, noden en mogelijkheden kan aangeven. Op basis hiervan wordt een actieplan uitgewerkt en kan worden aangevangen met de individuele begeleiding.

Om een idee te krijgen van de verschillende mogelijkheden, vindt u hieronder een niet-exhaustieve lijst van mogelijke acties terug.

  • ontwerp van de keuken – aankoop keukentoestellen
  • organiseren werking en planning van uw team
  • zoektocht duurzame leveranciers – opmaak/nalezen lastenboeken
  • opmaak receptenfiches en menucycli – aanpassing van het aanbod (verse producten, veggie aanbod, ...)
  • hulp bij certificatie (Bio, MSC, Greenkey, Good food label …)
  • berekening / projectie Foodcost
  • voedselverspilling (Gratis voor keukens van het Brussels Gewest)
  • communicatie
  • externe audit/controle conformiteit lastenboeken -
  • ...

Om de begeleiding vlot te laten verlopen, wordt één expert van ons team als contactpersoon aan uw organisatie toegewezen. Hij zal uw vragen verzamelen en steeds zoeken naar de beste oplossing in overleg met andere leden van team. Zo garanderen we dat een expert u voor elke taak  zal begeleiden.

Tools

Naast individuele begeleiding biedt Good Food Coach eveneens een reeks van gepersonaliseerde tools aan die kunnen helpen bij het monitoren en verduurzamen van de werking van uw keuken.

Deze tools worden steeds op maat van uw werking afgeleverd en het gebruik ervan zal makkelijk en snel  kunnen geïntegreerd worden in uw werking. Voor elk van de tools kan begeleiding of opleiding worden voorzien bij installatie.

Tool berekening Foodcost

Deze tool laat toe in detail uw foodcost (ingrediënten, personeelskosten, overhead, ...) te monitoren en  financiële projecties te maken van mogelijke veranderingen in de werking van uw keuken.

<Film foodcost>

Tool voedselverspilling

Deze tool laat toe op eenvoudige wijze uw voedselverspilling van dag tot dag op te volgen. Het invullen vergt max. 5-10min. De resultaten kunnen worden gebruikt om gerichte acties te ondernemen om uw voedselverspilling terug te dringen.

Receptenfiches en leverancierslijsten

Good Food Coach beschikt over een grote hoeveelheid receptenfiches die ter beschikking kunnen worden gesteld van keukens. Daarnaast hebben ze leverancierslijsten voor alle mogelijke duurzame producten (bio, fair trade, MSC/ASC, ...) die u wenst aan te kopen.

Checklist duurzaamheid – duurzaamheidsaudit

Good Food Coach beschikt over een checklist inzake duurzaamheid van uw keuken. Deze checklist laat toe een audit uit te voeren van uw keuken en uw score te vergelijken met andere keukens.

Deze checklist laat toe progressief de evolutie van uw keuken op vlak van duurzaamheid op te volgen.

Overige tools

Daarnaast werkt Good Food Coach met een reeks van bestaande tools zoals

Training

Good Food Coach kan op maat opleiding en coaching geven voor uw personeel voor alle luiken van de werking van een keuken: hygiëne en FAVV normen, opleiding voor chefs, …  Hierbij luisteren we eerst zorgvuldig naar uw wensen en bieden we vervolgens een opleiding op maat aan.

Op basis van onze ervaring en de vragen die we regelmatig krijgen van keukens hebben we ook een permanent aanbod van opleiding uitgewerkt. Deze opleidingen worden steeds aangepast aan uw noden:

  • inleiding in duurzame voeding
  • duurzame voedingslabels: wat betekenen ze?
  • kookworkshops voor alle type gerechten
  • hygiëne en FAVV normen
  • co-creatie workshop receptenfiches
  • waarom kiezen voor bio?
  • personeelsmanagement
  • reductie voedselverspilling
  • gebruik tool foodcost

Bent u op zoek naar een opleiding die momenteel niet in ons aanbod staat? Aarzel niet ons te contacteren en we werken de opleiding op uw maat uit.

Daarnaast bieden Biowallonie en CODUCO in opdracht van het Brussels Gewest gratis workshops aan voor grootkeukens. Meer informatie hierover op de website van Leefmilieu Brussel.